Ιστολόγιο

Γυρίζεται η ταινία «Knives Out 2» με πρωταγωνιστή των Daniel Craig στις Σπέτσες

Γυρίσματα στις Σπέτσες

Η προτίμηση και άνθιση των διεθνών εταιριών παραγωγής κινηματογραφικών έργων στην Ελλάδα είναι πλέον γεγονός καθώς ακόμα μια χολιγουντιανή παραγωγή ήρθε στην Ελλάδα για τα γυρίσματα της. Από την Δευτερά 28 Ιουνίου έχουν ξεκινήσει τα γυρίσματα του πρώτου sequel της ταινίας “Knives Out” σε διάφορες περιοχές της Ελλάδος.

Μέχρι στιγμής, τα γυρίσματα εξελίσσονται στις Σπέτσες, εύπορο νησί στα ανοιχτά της βορειοανατολικής ακτής της Πελοποννήσου. Ακόμα, μέρος των γυρισμάτων έχει προγραμματιστεί να γυριστεί στο Πόρτο Χέλι, γνωστό και ως η Ελληνική Ριβιέρα. Επίσης, σημαντικό κομμάτι αυτής της παραγωγής αποτελεί το γεγονός του ότι το σενάριο της ταινίας αναφέρει ξεκάθαρα πως η δράση της εξελίσσεται στην Ελλάδα και όχι σε κάποιο άλλο μέρος του κόσμου, γεγονός που προσφέρει σημαντικό όφελος στον τουριστικό τομέα. Όλα τα γυρίσματα αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι τα τέλη του Αυγούστου.

Ενώ ο Daniel Craig θα επαναλάβει το ρόλο του ως έξυπνος ιδιωτικός ερευνητής Benoit Blanc, το συγκεκριμένο sequel του Johnson διαθέτει ένα εντελώς νέο cast. Αυτή την φορά, στο μυστήριο συμμετέχουν οι Dave Bautista, Edward Norton, Janelle Monáe, Kathryn Hahn, Leslie Odom Jr., Kate Hudson, Madelyn Cline και Jessica Henwick. Σχετικά με την διαμονή του Daniel Craig έχει κλειστεί μια υπερπολυτελή βίλα της περιοχής η οποία βρίσκεται μέσα σε μια έκταση περίπου 20 στρεμμάτων. Μάλιστα, ειδικά για τον Daniel κατασκευάστηκε γήπεδο τένις αλλά και γυμναστήριο αφού ήταν μέσα στις απαιτήσεις του σταρ του Χόλυγουντ. Ένα ακόμα εντυπωσιακό στοιχειό είναι το γεγονός του ότι για τις ανάγκες των γυρισμάτων έχει έρθει από την Κωνσταντινούπολη στο Πόρτο Χέλι, ένα υπερπολυτελές σκάφος. Ενώ και ένα δεύτερο ομοίωμα του θα ανατιναχτεί, όπως ορίζει το σενάριο.

Το πολυτελές σκάφος από την Κωνσταντινούπολη
Το πολυτελές σκάφος από την Κωνσταντινούπολη

Η πρώτη ταινία, “Knives Out” είχε προϋπολογισμό 40 εκατομμυρίων δολαρίων και εισπράξεις 311 εκατομμυρίων δολαρίων στο παγκόσμιο box office, με αποτέλεσμα, να εδραιωθεί ως μια μεγάλη υποψήφιος franchise για τη Lionsgate. Μετά την έγκριση δημιουργίας sequels της, τον Φεβρουάριο του 2020, ο Johnson και ο συμπαραγωγός Ram Bergman αγοράσαν διανομέα για την εν λόγω ταινία, για περίπου ένα χρόνο. Τον Μάρτιο, η Netflix αγόρασε τα δικαιώματα “Knives Out 2” και “Knives Out 3” για περισσότερα από 450 εκατομμύρια δολάρια, πραγματοποιώντας μια σημαντική κίνηση ανταγωνισμού για την υπηρεσία streaming της, απέναντι στις πλατφόρμες HBO Max, Disney Plus, Apple TV Plus και Amazon. Παρόλα αυτά δεν είναι ακόμα σαφές ποια θα είναι η στρατηγική κυκλοφορίας αυτών των sequels.

ΠΗΓΕΣ:

https://www.protothema.gr/life-style/article/1139781/holigoud-i-ellada-stis-spetses-o-daniel-kreg/APP/

https://variety.com/2021/film/news/knives-out-2-rian-johnson-greece-production-start-1235006717/