Ιστολόγιο

«Raise» Μια ταινία αφιερωμένη στην οικογένεια Αντετοκούνμπο

Με την έναρξη του 2022, αναμένετε η ανακοίνωση της ημερομηνίας διεξαγωγής της πρεμιέρας της ταινίας «Raise» από την Disney+. Η παραγωγή, αρχικά γνωστή ως «Greek Freak» αφορά την ιστορία της οικογένειας Αντετοκούνμπο, την μετανάστευση από την Νιγηρία στην Ελλάδα, τον αγώνα για επιβίωση, την προσπάθεια απόκτησης ελληνικής υπηκοότητας μέχρι και την κατάκτηση της κορυφής και αναγνώριση σε παγκόσμιο επίπεδο. Ποιο συγκεκριμένα, θα δούμε την οικογένεια Αντετοκούνμπο να φτάνει στην Ελλάδα να βιοπορίζεται πουλώντας τουριστικά αναμνηστικά στους δρόμους της Αθήνας, ενώ τα αδέρφια θα ξεγλιστρούν από την καθημερινότητα στο γήπεδο του μπάσκετ όπου θα ανακαλύψουν και θα εξελίξουν το ταλέντο τους.

Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν στις πραγματικές τοποθεσίες που έζησε η οικογένεια Αντετοκούνμπο. Με αποτέλεσμα η γειτονία στην οποία όλα ξεκίνησαν για τον Γιάννη, τα Σεπόλια, να μετατρέπεται σε κινηματογραφικό πλατό. Ο Διευθυντής του Athens Film Office Στάθης Καλογερόπουλος, δήλωσε: «Οι άνθρωποι με τους οποίους μεγάλωσε ο «Greek Freak» θα βιώσουν από κοντά και τη φάση της παραγωγής του οπτικοακουστικού υλικού. Σίγουρα νιώθουν ικανοποιημένοι για την πρόοδό του Γιάννη, αλλά, κυρίως, για την ποιότητα του χαρακτήρα του».

Αυτός ο συνδυασμός της πραγματοποίησης γυρισμάτων στην Ελλάδα και με αναφορά στην πραγματική τους τοποθεσία εντός της ταινίας, συμβάλει για άλλη μια φορά τόσο στην κινηματογραφική όσο και στην τουριστική ανάπτυξη της χώρας. Ακόμα για τις ανάγκες τον γυρισμάτων χρειάστηκε να καταφτάσει συνεργείο της Disney+ συνολικά 300 στελεχών. Γεγονός, που προσδίδει κέρδος στην τοπική οικονομία καθώς όλο το συνεργείο θα αξιοποιήσει υπηρεσίες τις περιοχής (Ξενοδοχεία, εστίαση, κτλ.).

Τα αδέρφια Uche Agada (Ο οποίος πήρε το θάρρος να δοκιμάσει τις δικές του δυνάμεις,  μετά από ανάρτηση του Αντετοκούνμπο που καλούσε κάθε ενδιαφερόμενο που του έμοιαζε και είχε κάποια σχέση με το μπάσκετ, να κάνει δοκιμαστικό) και Ral Agada θα υποδυθούν τους νεαρούς Γιάννη και Θανάση Αντετοκούνμπο, οι  Jaden Osimuwa και Elijah Shomanke ως άλλα αδέρφια τους Κώστα και Άλεξ Αντετοκούνμπο, αντίστοιχα.  Και τέλος, Ο Dayo Okeniyi (Γνωστός από τις: «Emperor» και «Shades of Blue») και η Yetide Badaki (Γνωστή από τις: «American Gods» και «This is Us») υποδύονται τους γονείς Charles και Vera.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί πως ο ίδιος ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, δήλωσε: «Είμαι ενθουσιασμένος και με τιμά που η Disney+ μεταφέρει την ιστορία της οικογένειάς μου σε ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Ελπίζω ότι θα εμπνεύσει όσους βρίσκονται σε παρόμοιες συνθήκες να διατηρήσουν την πίστη, να μείνουν πιστή τους στόχους τους και να μην εγκαταλείψουν την προσπάθεια για μια καλύτερη ζωή».

ΠΗΓΕΣ:

https://m.naftemporiki.gr/story/1723501/ksekinisan-ta-gurismata-tis-tainias-gia-ti-zoi-tou-gianni-antetokounmpo

https://eu.jsonline.com/story/entertainment/television-radio/2021/10/20/giannis-antetokounmpo-movie-rise-debut-disney-2022/6106758001/