Ιστολόγιο

Τα γυρίσματα του «The Enforcer» με πρωταγωνιστή τον Αντόνιο Μπαντέρας στην Θεσσαλονίκη, έχουν ξεκινήσει.

Antonio Banderas

Από την Δευτέρα 28 Ιουνίου έχουν ξεκινήσει τα γυρίσματα της χολιγουντιανής παραγωγής «The Enforcer» με πρωταγωνιστή τον Αντόνιο Μπαντέρας στην Θεσσαλονίκη. Η παραγωγή είναι ύψους είκοσι εκατομμυρίων ευρώ και πρόκειται για την πρώτη κινηματογραφική παραγωγή του Χόλυγουντ που πραγματοποιείται στην Θεσσαλονίκη.

Πλάνο από τον Αντόνιο Μπαντέρας, να διασχίζει την Εθνικής Αμύνης στην Θεσσαλονίκη, που έχει μεταμορφωθεί σε σκηνικό του Μαϊάμι.

Μάλιστα, όπως αναφέρει και ο Ρόμπερτ Βαν Νόρντεν (Robert Van Norden), παραγωγός της ταινίας, όλα τα γυρίσματα της συγκεκριμένης παραγωγής θα πραγματοποιηθούν στην Κεντρική Μακεδονία. Ακόμα, ενθαρρυμένος από την υποστήριξη της Ελλάδος μέσω των προγραμμάτων υποστήριξης του Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας – ΕΚΟΜΕ, τόνισε πως η συγκεκριμένη παραγωγή σηματοδοτεί την έναρξη μιας σειράς παραγωγών στην Ελλάδα για τα επόμενα χρόνια. Μίλησε, παράλληλα για τη δημιουργία πολλών θέσεων εργασίας, την απασχόληση Ελλήνων ηθοποιών που θα συμμετέχουν στην ταινία και την κινητοποίηση πολλών κλάδων της οικονομίας της περιοχής που θα κληθούν να στηρίξουν τα γυρίσματα και θα επωφεληθούν σημαντικά.

Συνέντευξη του Ρόμπερτ Βαν Νόρντεν (Robert Van Norden). Απόσπασμα από την συνάντηση του με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα.

Σύμφωνα με την flix.gr ο Αντόνιο Μπαντέρας, θα υποδύεται τον μπράβο (ή/και εκτελεστή) που εδώ και χρόνια αποτελεί δεξί χέρι μιας από της επικινδυνότερες γυναίκας του υπόκοσμου. Όταν θα ανακαλύψει ότι το αφεντικό του έχει επεκτείνει τις δραστηριότητές της στο πεδίο του ηλεκτρονικού εμπόριο λευκής σαρκός και ότι ανάμεσα στα υποψήφια θύματά είναι ένα νεαρό κορίτσι, ο ήρωας θα διακινδυνεύσει τα πάντα για να το προστατεύσει. Θα έρθει σε σύγκρουση με το αφεντικό του, αλλά και ολόκληρη την φονική εγκληματική οργάνωση την οποία βοήθησε ο ίδιος να χτιστεί. Το σενάριο είναι γραμμένο από τον Γ. Πίτερ Ιλιφ (W. Peter Iliff), σεναριογράφο του πρωτότυπου «Point Break», του «Under Suspicion» και του «Patriot Games».

Απόσπασμα από την συνάντηση του Ρόμπερτ Βαν Νόρντεν (Robert Van Norden) με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα.

Το σενάριο  του «The Enforcer» εξελίσσεται στην Φλόριντα και κατά κύριο λόγο στο Μαϊάμι. Κατεπέκταση, η παραγωγή έχει δώσει μεγάλη έμφαση στην σκηνοθεσία, μετατρέποντας τους δρόμους της Θεσσαλονίκης σε αυτούς του Μαϊάμι. Συγκεκριμένα, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, δήλωσε «Μπορεί ο θεατής να ξέρει πως η δράση λαμβάνει χώρα στη Φλόριντα ή κάπου αλλού, όμως θα είναι γνωστό ότι τα γυρίσματα έγιναν στην Κεντρική Μακεδονία, άρα οι ομορφιές αυτού του τόπου αναδεικνύονται, προβάλλονται και όλη αυτή η προσπάθεια θα βοηθήσει να κάνουμε ακόμη πιο ελκυστική την περιοχή μας και να φέρουμε όσο το δυνατόν περισσότερους τουρίστες στην περιοχή μας». Ενώ παράλληλα ο διευθυντής οργάνωσης της παραγωγής, Δημήτρης Καμπάς, σχολίασε «Θα γίνει μια ταινία η οποία δεν θα δείχνει τη Θεσσαλονίκη και την Ελλάδα αλλά τις συνθήκες και τις υποδομές για να γίνει Μαϊάμι».

ΠΗΓΕΣ:

https://www.protothema.gr/greece/article/1133784/holigoud-i-thessaloniki-xekinoun-ta-gurismata-tis-tainias-barracuda-me-ton-adonio-baderas/APP/

https://www.ethnos.gr/lifestyle/164370_antonio-banderas-skines-nyhterinis-katadioxis-kai-aroma-maiami-sti-thessaloniki

https://www.ertnews.gr/roi-idiseon/thessaloniki-apokleistiki-synenteyxi-stin-ert3-toy-paragogoy-tis-tainias-me-ton-antonio-mpanteras/