Ιστολόγιο

Ξεκινούν τα γυρίσματα της Νέας Χολιγουντιανής παραγωγής: «The Bricklayer»

Μετά την επιτυχημένη παραγωγή των ταινιών «The Enforcer» («Barracuda») και «The Expendables 4», η Millennium Media σε συνεργασία με τα Nu Boyana Film Studios, ξεκινούν από αύριο (Τρίτη 15/03) τα γυρίσματα της Χολιγουντιανής ταινίας «The Bricklayer» στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για τη νέα ταινία κατασκοπευτικού θρίλερ, με τον Άαρον Έκχαρτ (Aaron Eckhart) και τη Νίνα Ντόμπρεβ (Nina Dobrev) στους πρωταγωνιστικούς ρόλους και σε σκηνοθεσία Ρένι Χάρλιν (Renny Harlin).

Καθώς αναμένετε η έναρξη των γυρισμάτων μέσα στις επόμενες 24ις ώρες, ολοκληρώνονται και οι τελευταίες προετοιμασίες προκειμένου να εξελιχθούν όλα βάση προγραμματισμού και να μην χαθεί ούτε ένα λεπτό. Για αυτό και η Millennium Media έχει είδη στήσει τα πρώτα σκηνικά στο στούντιο της στην Θέρμη, ενώ ο απαραίτητος εξοπλισμός βρίσκετε σε ετοιμότητα.

Μεταξύ άλλων, τα γυρίσματα θα πραγματοποιηθούν στην Πλατεία Αριστοτέλους, στη Πλατεία Εμπορίου, στο Καπάνι, στα στενά και στα τείχη της Άνω Πόλης, στις εγκαταστάσεις του Αεροδρομίου αλλά και του Μετρό. Ωστόσο, αν και το επίκεντρο της παραγωγής, όπως προκύπτει από τα παραπάνω, θα βρίσκετε στην Θεσσαλονίκη, αναμένετε να πραγματοποιηθούν γυρίσματα και στην ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας, όπως στη Χαλκιδική. Καθώς, το χρονικό πλαίσιο μέσα στο οποίο θα πραγματοποιηθούν τα γυρίσματα έχει οροθετηθεί στο διάστημα 15 Μαρτίου με 15 Μαΐου του 2022, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας απευθύνει έκκληση στους πολίτες να είναι υπομονετικοί «για ένα καλό αποτέλεσμα, συλλογικό», όπως τόνισε, καθώς θα χρειαστεί να κλείνουν δρόμοι και πλατείες.

Επίσης, τόνισε πως το οικονομικό όφελος που θα έχει η ευρύτερη περιοχή θα είναι πολυδιάστατο. Καθώς, θα χρειασθούν τουλάχιστον 3.000 ντόπιοι ηθοποιοί, ενώ πολλές είναι οι επιχείρησης που θα επωφεληθούν από συνεργασίες που θα προκύψουν με την παραγωγή. Αξίζει να αναφερθεί, ότι συνολικά, ο προϋπολογισμός υπολογίζεται περίπου στα 21 εκατομμύρια ευρώ.

Ακόμα, όπως ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Αλέξανδρος Θάνος, αυτήν την φορά η Θεσσαλονίκη (σε αντίθεση με τις προηγούμενες δυο παραγωγές), δεν χρησιμοποιείτε απλά σαν πλατό γυρισμάτων. Αυτή την φορά, η σκηνοθεσία είναι προσαρμοσμένη στην Θεσσαλονίκη. Οι συντελεστές της παραγωγής, από τον Αύγουστο να έχουν εξετάσει ενδελεχώς τόσο τη Θεσσαλονίκη όσο και την ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας και έχουν τροποποιήσει το σενάριο με βάση τις δυνατότητες της περιοχής.

Από την πλευρά του, ο Αμερικανός παραγωγός Ρόμπερτ Βαν Νόρντεν (Robert Van Norden), ο οποίος έχει κατ’ επανάληψη δηλώσει ότι μεγάλο κίνητρο αποτελεί η επιστροφή φόρου για τις ταινίες που ισχύει σήμερα στην Ελλάδα, δήλωσε: «Είναι τιμή μας που θα δείξουμε τη Θεσσαλονίκη σε όλο τον κόσμο, μια μοντέρνα πόλη με πολλές ιστορικές ρίζες. Να δει όλος ο κόσμος κάτι που δεν έχει ξαναδεί. Αυτό είναι μεγάλο πλεονέκτημα, αλλά και μεγάλη ευκαιρία για εμάς και για την πόλη».

Επιπρόσθετα, ο σκηνοθέτης Ρένι Χάρλιν (Renny Harlin) ανέφερε ότι μέσα από την ταινία θέλει να συστήσει σε όλον το κόσμο «τη μοναδική ομορφιά και ιστορία αυτού του ξεχωριστού τόπου, αναδεικνύοντας την ελκυστικότητα, την προοδευτικότητα και την ενέργεια της πόλης». «Ήδη», τόνισε, «ζω στη Θεσσαλονίκη τους τελευταίους μήνες και πραγματικά απολαμβάνω κάθε στιγμή, τους ανθρώπους και τις γεύσεις της. Όλοι, με επικεφαλής τον δήμαρχο κ. Ζέρβα, ήταν από την αρχή εξαιρετικά φιλόξενοι σε όλη την ομάδα και ανοιχτοί στις ιδέες μας. Είμαι βέβαιος ότι θα γυρίσουμε μία εντυπωσιακή ταινία, με πανέμορφες εικόνες εδώ!».

«Αισιοδοξούμε ότι με αυτήν την παραγωγή θα γίνουν και άλλες ταινίες με σενάριο που θα δείχνει τη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία, κάτι που δίνει προστιθέμενη αξία σε ολόκληρη την περιοχή», σημείωσε ο Αλ. Θάνος, προσθέτοντας ότι Θεσσαλονικείς υποδέχονται με χαρά τη νέα ταινία, η οποία θα συμβάλει σημαντικά και στον τομέα του τουρισμού.

Η ταινία «The Bricklayer», προετοιμασία της οποίας έχει αρχίσει εδώ και αρκετούς μήνες, αναμένεται να προβληθεί το φθινόπωρο του 2023. Βασισμένο σε μυθιστόρημα που διαδραματίζεται στο Βερολίνο, με το σενάριο -που υπογράφουν οι Hanna Weg και Matt Johnson– να έχει γραφτεί με τέτοιο τρόπο ώστε να ταιριάζει στη Θεσσαλονίκη.

Στην ιστορία, κάποιος εκβιάζει τη CIA, δολοφονώντας ξένους δημοσιογράφους, κάνοντάς το να μοιάζει ότι η Υπηρεσία είναι υπεύθυνη. Καθώς ο κόσμος αρχίζει να ενώνεται προς τις ΗΠΑ, η CIA ανακαλεί τον κορυφαίο -αλλά και επαναστάτη- πράκτορά της, αναγκάζοντάς τον να αντιμετωπίσει το περιπετειώδες παρελθόν του, καθώς αποκαλύπτει παράλληλα μια διεθνή συνωμοσία.

ΠΗΓΕΣ:

https://www.protothema.gr/greece/article/1209366/thessaloniki-protagonistei-xana-se-holigoudiani-tainia-drasis-sto-the-bricklayer/APP/

https://www.protothema.gr/life-style/article/1221765/the-bricklayer-holigoud-apo-aurio-i-thessaloniki-xekinoun-gurismata-sto-kedro-tis-polis/