Ιστολόγιο

«The Expendables 4»

Τα γυρίσματα της ταινίας με τίτλο «Expendables 4» έχουν φέρει μερικούς από τους πιο αναγνωρισμένους ηθοποιούς του Χόλυγουντ στην Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα, παρευρίσκονται ο Τζέισον Στέιθαμ, ο ‘Αντι Γκαρσία, η Μέγκαν Φόξ, Κέρτις «50 Cent» Τζάκσον, όπως και ο ενδεχόμενος “αντίπαλος” των Expendables, ο Ταϊλανδός σταρ του Χόλυγουντ, Τόνι Τζα, σπεσιαλίστας στις πολεμικές τέχνες. Δυστυχώς όμως, στην ερώτηση του αν οι Θεσσαλονικείς θα δουν τον Σιλβέστερ Σταλόνε, που είναι και ο εμπνευστής της συγκεκριμένης σειράς ταινιών, ο κ. Τζιτζικώστας απάντησε: «Φοβάμαι πως όχι». Παρόλα αυτά, είναι η πρώτη φορά που εμφανίζονται τόσοι αστέρες του Χόλυγουντ ταυτόχρονα στην Θεσσαλονίκη.

Όσον αναφορά τα γυρίσματα της ταινίας, αν και εμπλέκει πολλές σκηνές καταδίωξης και δράσης, δεν θα επιβαρυνθεί το κέντρο της πόλης και ούτε θα υπάρξει ταλαιπωρία για τους πολίτες της, σε αντίθεση με την ταινία του Αντόνιο Μπαντέρας. Ο κ. Τζιτζικώστας γνωστοποίησε ότι: «Τα γυρίσματα αυτής της νέας παραγωγής γίνονται κατά βάση στο χώρο που θα κατασκευαστούν τα στούντιο της Millenium Media, στη Θέρμη αλλά και σε κάποιους ακόμη ελεγχόμενους χώρους». Ακόμα, αξίζει να αναφερθεί η συνεισφορά του Ελληνικού στρατού, καθώς στα γυρίσματα αξιοποιούνται τόσο οχήματα και άρματα του αλλά και πολλές σκηνές γυρίζονται πάνω σε πλοίο του ναυτικού.

Επιπλέον, ο κ. Κουάνης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9 FM» επισήμανε: «Το «The Enforcer» ήταν ένα πολύ μεγάλο τεστ που πέρασε και η πόλη και η περιοχή, με πολύ μεγάλη επιτυχία, και γι’ αυτό οι παραγωγοί επιστρέφουν σε πολύ μικρό διάστημα με μια πολύ μεγαλύτερη πλέον και πολύ πιο απαιτητική σε γυρίσματα και κατασκευές παραγωγή». Επίσης, μετά τα γυρίσματα του «The Enforcer», οι αστέρες του Χόλυγουντ φαίνεται πως υποδέχονται με μεγάλη θέρμη την προοπτική των γυρισμάτων στη Θεσσαλονίκη. «Από τη στιγμή που και ο Αντόνιο Μπαντέρας ανέβασε στα κοινωνικά δίκτυα, πόσο ωραία πέρασε στη Θεσσαλονίκη, φωτογραφίες στο Instagram κλπ, εκτιμώ πως το πιο σημαντικό, που ήταν να γίνει η αρχή, έγινε. Το θετικό “word of mouth” λειτουργεί πάρα πολύ στο Χόλυγουντ. Οι άνθρωποι που συμμετείχαν πήραν πολύ θετική εικόνα από την ταινία του καλοκαιριού. Είναι η καλύτερη “επαγγελματική κάρτα” εκεί στο Χόλυγουντ», σημειώνει με έμφαση ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΕΚΟΜΕ.

Κλείνοντας, με αφορμή τα γυρίσματα του «Expendables 4» ο κ. Τζιτζικώστας είπε «Είμαστε εδώ. Έχουμε καταφέρει μετά από πολύ σκληρή δουλειά και κόπο να κάνουμε αυτούς τους ανθρώπους να μας εμπιστευτούν, να πιστέψουν στις προοπτικές της Κεντρικής Μακεδονίας και να βάλουμε πια την περιοχή μας για τα καλά στον παγκόσμιο χάρτη των οπτικοακουστικών παραγωγών και θα συνεχίσουμε και σας λέω από σήμερα ότι πολύ σύντομα θα ξαναβρεθούμε εδώ για νέες εξίσου καλές ανακοινώσεις». Ακόμα, γνωστοποίησε, ότι μια μεγάλη και σημαντική διαφορά από την προηγούμενη ταινία που γυρίστηκε εδώ είναι οι εντυπωσιακές υποδομές και τα κινηματογραφικά σετ που δημιουργούνται για αυτή τη συγκεκριμένη ταινία. «Είναι κάτι που δεν έχει ξαναγίνει στην Ελλάδα» σημείωσε ο περιφερειάρχης.

Τέλος, για άλλη μια φορά, ο κ. Κουάνης τονίζει την ανάγκη για εκπαίδευση των Ελλήνων στον τομέα με σκοπό την συμμετοχή τους στις οπτικοακουστικές παραγωγές. Συγκεκριμένα αναφέρει «Το καλό είναι ότι μαθαίνουμε κάθε ημέρα. Αυτό για εμάς, στο ΕΚΟΜΕ, είναι από τα πιο σημαντικά πράγματα. Είναι ένα πρόβλημα που έχουμε με όλες τις μεγάλες ξένες παραγωγές που έρχονται στην Ελλάδα, το είχαμε φέτος το καλοκαίρι και με την Disney και την παραγωγή για τον Γιάννη Αντετοκούμπο και με το «Knives Out 2» και τον Ντάνιελ Κρεγκ, στο Πόρτο Χέλι. Όταν έχουμε μεγάλες ξένες παραγωγές και δεν υπάρχει κάποιο εξειδικευμένο προσωπικό υποχρεούνται να φέρουν ένα κομμάτι του από το εξωτερικό. Αυτό θέλουμε να μειώσουμε και σταδιακά να το εξαλείψουμε μέσα από την εκπαίδευση και την εμπειρία που αποκτούν οι Έλληνες. Είναι κάτι που δεν πρόκειται να γίνει από την μια ημέρα στην άλλη αλλά σε βάθος χρόνου».

ΠΗΓΕΣ:

https://www.protothema.gr/greece/article/1168443/the-expendables-4-peripou-20-ekatommuria-euro-i-axia-ton-gurismaton-sti-thessaloniki/